Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчо Стойчев: Кабинет, подобен на „Габровски“, би минал в парламента

Политика

Стойчо Стойчев: Кабинет, подобен на „Габровски“, би минал в парламента

Стойчо Стойчев: Кабинет, подобен на Габровски, би минал в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Според политолога има шансове да се състави правителство

„В момента може би е най-подходящият момент да се предложи кабинет по подобие на кабинета „Габровски“. Той би минал в този парламент. Такава фигура, която е равно отдалечена от всички партии, без присъствието на партийни лица, която да бъде подкрепена от представители от ГЕРБ, ДПС, ИТН, включително и БСП, или пък „Възраждане“, каза пред bTV политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му има шансове да се състави правителство.

„При наличието на две поляризирани части и трайно отсъствие на умерените винаги ключът към едно работещо мнозинство в Народното събрание е в малките партии. Те, ако успеят да влязат, успяват да консолидират някак си една маса, която да мине ту към единия, или към другия полюс. Ако има нови предсрочни избори отново ще зависи до голяма степен дали малките партии ще успеят да влязат“, допълни Стойчев.

По думите му президентът Радев спазва конституционната процедура.

„Дали трябва точно в Страстната седмица да се дава мандат е по-скоро въпрос на вкус или пък на религиозни чувства на част от българите, които вярват в Бог, и на които не им се занимава в това време с тези неща. Президентът си върши работата добре и никой не е нарушил Конституцията“, каза още доц. Стойчо Стойчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети