Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчо Стойчев: Шефът на ДАНС не би изпил и едно кафе без съгласуване с Румен Радев

Политика

Стойчо Стойчев: Шефът на ДАНС не би изпил и едно кафе без съгласуване с Румен Радев

Стойчо Стойчев: Шефът на ДАНС не би изпил и едно кафе без съгласуване с Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Председателят на ДАНС не би изпил и едно кафе без съгласуване с Румен Радев“, коментира пред „168 часа“ политологът Стойчо Стойчев относно евентуални изненади на балотажа тази неделя.

За него е изключително важно дали ще има последствия за доклада на ДАНС, който убеди ЦИК да отхвърли машинното гласуване за местните избори на 29 октомври.

„Вероятно ще има машинно гласуване, никой не оспорва резултатите. Интересно е да видим дали ще има институционални последствия и дали ще има последствия за това повторение "едно към едно“ на „Костинбродската афера“ - преди бе дело на прокуратурата, а сега - на ДАНС“, отбелязва политологът. Той припомни, че силният човек в ДАНС - неговият председател, се назначава от президента Румен Радев.

„Известно е, че той мрази да греши, и предполагам, че по пет пъти е пресмятал всеки ход, за да не се провали отново, както стана с лансирането на ПП. Може да се каже, че след това се обгражда изключително и само с хора, които познава много добре. Затова допускам, че сегашният председател на ДАНС се ползва с голямо доверие от страна на предидента“, изтъква Стойчев.

Относно бъдещето на двамата кандидати, които отиват на балотаж за кмет на София, политологът е категоричен, че това са хора с активни кариери и единият ще се върне към бизнес делата си, а другият - към синдикалната си кариера.

По думите му при успех, обаче, Васил Терзиев може да погледне към премиерския или президентския пост.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети