Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Страхил Ангелов: БСП си отива в агония

Политика

Страхил Ангелов: БСП си отива в агония

Страхил Ангелов: БСП си отива в агония - Tribune.bg
Снимка:

Манолова търси власт, ако искаше да споделя левите си идеи, можеше да си възстанови членството в БСП

„За съжаление изглежда, че БСП пътува към историята и това е неминуемо. Въпросът е колко дълго ще продължи агонията, защото аз съм песимист и не вярвам, че партията може да се промени. Вижте само последните 2 избора и гласуването за зам.-председател на Валери Симеонов, след което социалистите се извиняваха. Корнелия Нинова каза, че ще подаде оставка, но после каза, че се шегувала с ГЕРБ. Става въпрос за хаос в политическото поведение“. Това каза в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ бившият член на БСП и председател на младежката организация Страхил Ангелов, цитиран от Фактор.бг.

„Години наред БСП държеше нишата на т.нар. „ляво“. За демокрацията обаче не е толкова важно това, а да се информира електоратът. Телевизията на социалистите не успя да се наложи и да стане рупор на левите идеи, защото такива липсват. БСП не успя за 30 години дори да изтъкне историческата роля на тази партия, на която юридически е наследник. Остана една демагогия – да се чества 9-и септември и да се ходи на Бузлуджа, където не се намериха толкова години пари да се ремонтира паметникът“, допълни той.

По думите му доверието в партията е рухнало. „След всеки пленум в телевизионни студия се появяват социалисти, които само се оправдават как не било преброено правилно, как нямало кворум. Това ли е основният въпрос – да преброим дали чистачката се е регистрирала. Има увеличаване на гласоподаватели за БСП, но са глупости, че са скочили 2 пъти повече“, коментира Ангелов.

Той обясни, че голяма част от поколението, което е подкрепяло БСП, не между живите, а младите хора са деполитизирани. „Положението е доста тревожно. Но въпреки това е лесно да прилъжеш някой млад човек да чества 9-и септември на Братска могила. До следващите парламентарни избори ще се появят нови политически субекти, което ще доведе до нови проблеми за БСП. Ако Мая Манолова направи партия, дори да не влезе в парламента, ще събере 100 000 гласа, които потенциално биха гласували за левицата. Тя търси власт. Ако искаше да споделя левите си идеи, можеше да си възстанови членството в БСП. Партията трябва да си смени името, защото в нея няма нищо социално. Сергей Станишев е лицето на опозицията срещу Корнелия Нинова. Именно той обаче докара до това състояние партията. И той до такава степен я амортизира, че оцеляването на БСП изглежда мъгляво и съмнително. Благодарение на неговото управление, днес БСП има това ръководство", каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети