Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Страхил Делийски: Правителството да разкаже смисъла от съществуването си

Политика

Страхил Делийски: Правителството да разкаже смисъла от съществуването си

Страхил Делийски: Правителството да разкаже смисъла от съществуването си - Tribune.bg
Снимка:

"Превръщането на въпроса за преместването на украинските бежанци в предизвикателство показва две нещо - че правителството не е в добра кондиция и че държавата, независимо кой я управлява в определен момент, има тежки проблеми, когато става въпрос за осъществяване на някакви социални ангажименти. Надявам се, че кризата с бежанците от Украйна ще послужи като поука за мястото и мащаба, в които държавата да провежда определен вид социална политика".

Това каза пред БНР политологът и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" Страхил Делийски.

"Основното предизвикателство пред кабинета "Петков" е да си изясни и да разкаже на гражданите смисъла от собственото си съществуване", подчерта политологът и обясни:

"Ако офертата да свалим Борисов от власт имаше своята политическа легитимност преди половин година, то вече това не е достатъчно. Това правителство трябва да осмисли съществуването си през позитивно предложение за развитието на България. Идеи, около които да се съгласят всички участници в мнозинството, и идеи, които да бъдат в унисон с дневния ред на най-засегнатите от ситуацията хора в българското общество".

Според Делийски правителството се опитва да се саморазказва като нещо, което "ще живее вечно", а в същото време "начинът му на мислене е много времеви ограничен":

"Това създава очаквания, които трудно могат да бъдат нереализирани".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети