Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Страсти и сексуални подмятания от парламентарната трибуна, Митева пак смъмри Филип Станев

Политика

Страсти и сексуални подмятания от парламентарната трибуна, Митева пак смъмри Филип Станев

Страсти и сексуални подмятания от парламентарната трибуна, Митева пак смъмри Филип Станев - Tribune.bg

Повече от 10 часа продължават дебатите по второ четене в актуализацията на бюджета за ДОО. Страстите в парламента не само се разгорещиха, но и започнаха да взимат връх, като депутатите на Слави Трифонов отново бяха смъмрени за обиди и грозен език от трибуната на Народното събрание.

„6 месеца слушаме заклинания как отиваме на избори, те ще стоят в ъгъла. Кой ви упълномощи, тези партии там които нямате 121 депутата да определяте кой с кого. Не е ли редно, ако страната има нужда от реформи и който иска да участва и да се подпише. Вие очаквате ние да стоим в ъгъла и да говорим, че не сме се сгодили. В следващия парламент ще правим това, за което сме изпратени - да съставим правителство на база на реформи“, обяви от трибуната Йордан Цонев от ДПС и допълни, че песента за партии на статуквото и промяната е изпята песен.

От БСП също взеха отношение и обявиха, че са гласували за добавката от 120 лева, за да може българските пенсионери да си поемат въздух. „Сватбите са си за вас по кьошетата с бележки и тн“, обяви Георги Свиленски.  

„Румен Радев и Асен Василев искаха като малки деца да проверят какво ще стане, ако бръкнат в контакта с тел - и стана каквото се очаква: хвана ги ток“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

На обвинението на Тошко Йорданов, че има нова коалиция между ДПС, ГЕРБ и БСП, които гласуваха заедно по 120 лв. добавка към пенсиите до края на годината всеки месец, Биков отсече, че мнозинство няма и ГЕРБ са в опозиция, както и ИТН.  

„Опозицията в този парламент има повече депутати от управляващите, които и да са те. Предупредихме какво ще се случи. Василев и Радев искаха като малки деца да проверят какво ще стане, ако бръкнат в контакта с една тел. И стана каквото стана - удря ги тока. Ние наблюдаваме един процес, в който те се чудят какво да правят“, отсече Биков.

„Вие сте опозиция, а пък подкрепяте служебното правителство. Това, че нашите предложения минават, е проблем на този парламент, който се е провалил“, заяви още Биков в отговор на твърдение на Тошко Йорданов, че има ново мнозинство от партиите на статуквото. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че днес са гласували и за индексации на пенсиите с 1,35% за година прослужено време, така че е прието и трайно вдигане на пенсиите, не само временна мярка за 120 лева за зимата.

„Крещяхте, че това е брак, че осигурихме на пенсионерите по 120 лева. Тази мярка, господа, първо е работеща, второ е одобрявана, след като и служебното правителство продължи да я изпълнява. Партиите, които гласуваха за подкрепа на българските пенсионери, са единствените разумни в тази зала“, отсече Атанасова.

Служебният финансов министър също взе отношение и обяви, че са внесли актуализацията преди да им е ясно дали ще има редовно правителство или не.   

От БСП припомниха, че актуализацията на бюджета е била единствено и само, за да се посрещне кризата. „Защо мислите, че като повтаряте едно и също няколко пъти ще стане истина. Нали знаете, че каквото заложите в чл. 1 ще може да разпределиш. Вие гласувахте против тези неща, затова казах, че не сте ги подкрепили. Утре трети път ще гласуваме чл. 1, за да може после да напишете във фейсбук, че сте подкрепили“, обърна се Свиленски с остър тон към Мая Манолова. Депутатът от БСП няколко пъти повдигна темата за социалната мрежа, където лидерката на ИБНИ побърза да се похвали, че е извоювала увеличение на майчинството за втората годината, за което бе обвинена, че е откраднала от „Визия за България“ и, което мина благодарение на гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и други партии.   

Радомир Чолаков от ГЕРБ отчете, че когато се прави актуализация на бюджета то е добре да се осигури конституционно мнозинство и няколко пъти повтори на Василев, че е служебен министър, тоест чиновник, който трябва да изпълни волята на депутатите, респективно на гражданите, които са ги изпратили там. Чолаков припомни, че не е работа на служебен кабинет без никакъв мандат да прави каквито и да е дългосрочни реформи. „Хората не искат временни мерки, не искат и временни парламенти, но то се случва“, заяви Чолаков.

След него на трибуната излезе Филип Станев от ИТН, който в типичния си стил отново успя да вдигне залата на крак, но от възмущение. „Не годеж, а започна любовна игра и се надявам да не приключи с преждевременна еакулация“, обяви сценаристът на Слави Трифонов и за пореден път отнесе забележка от Ива Митева.

Депутатът от БСП Стоян Мирчев не пропусна репликата на Станев. „Аз си спомням за една друга любов, когато искахте с ДПС да смените шефа на БНБ, но не стана и от тогава ходите с малко разширена походка“, обяви социалистът.  

Разбира се Тошко Йорданов излезе на трибуната и също продължи сексуалната тема. „БСП от години участват в тройка и ги любят и от тази страна и от другата страна на залата“, обясни председателят на ПГ на ИТН, а Ива Митева заяви, че ако продължават така нещата ще трябва да слага червена точка.  

В крайна сметка от всички предложения беше прието това на ДПС, а именно като кризисна мярка да се дават по 120 лева на всички пенсионери. При третото гласуване Мая Манолова все пак успя да се поправи и 7 от нейните 9 присъстващи депутата успяха да подкрепят мярката, против отново бяха от ИТН и ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети депутати
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети