Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Строителите: Търпим загуби от политиката, която БСП води срещу нас

Политика

Строителите: Търпим загуби от политиката, която БСП води срещу нас

Строителите: Търпим загуби от политиката, която БСП води срещу нас - Tribune.bg
Снимка:

Браншът трябва да е силен, за може качествените строители да останат в България, категорична Аврамова

Търпим загуба от политиката, която БСП води срещу нас. Всички проверки показват, че всички европейски стандарти в строителството са спазени. Това заяви инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България (КСБ), които след посещението си в парламента отидоха в Министерски съвет. Терзиев призова да „не бъдат преписвани грехове“ на бранша.

„До последно бяхме подложени на натиск. Някои хората търсят как да натрупат политически дивиденти от злепоставянето на нашия бранш“, възмути се изпълнителният директор на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев. Той обясни, че излизането с машини днес е, за да бъде показано, че това не може да продължава. "Получихме над 60 хил. подписа в подкрепа на строителите. Искаме да кажем на политиците- не ни политизирайте", каза Мазнев. И допълни, че някои хора, търсейки да си дадат политически аванс за пътя си към политическото развитие, стъпили върху бъдещето на 250 хил. работници от бранша, като така поставили въпроса за спиране на цяло финансиране, което сега трябва да започне да бъде усвоявано. 

„Ако продължава тази реторика, не е изключено хората да ни търсят и от чужбина. Не мислете, че в другите държави нещата стоят по-различно (за пътното строителство). Ние сме хора, които градим. Ние не рушим“, подчерта инж. Мазнев.

Поето е като ангажимент да се разплатят всички необходими суми, които се дължат на строителите по различни проекти. Осигурени са 160 млн.лв., каза инж. Терзиев. Той благодари на премиера Бойко Борисов за това, също и за осигуряването на предвидимост за бранша. "Днес е взето решение за 1.3 млрд. лв. за посока Северна България, за която ще има предвидимост. Ние помолихме Борисов да не се огъва и да продължи политиката да не се нападаме един друг, защото чухме по различни начини, че ние сме единствената държава, в която българите искат да се спрат средствата.

Категорично се противопоставяме на говоренето и упрекването, без да има конкретика. Тази година строителите предадоха над 45-50 км първокласни пътища, а 5 месеца по-рано и лот 3.3 от „Струма", допълни Терзиев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова подчерта, че строителният бранш е партньор на МРРБ. „Браншът трябва да е силен, за може качествените строители да останат в България“, заяви тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати