Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Структура на БСП не издига кандидат за районен кмет, подкрепя този на Реформаторския блок

Политика

Структура на БСП не издига кандидат за районен кмет, подкрепя този на Реформаторския блок

Структура на БСП не издига кандидат за районен кмет, подкрепя този на Реформаторския блок - Tribune.bg
Снимка:

БСП-Оборище игнорира две номинации на социалисти, за да застане зад дясна кандидатура

Организацията на БСП в столичния район „Оборище“, където членува и лидерът на партията Корнелия Нинова, тази вечер обсъжда за последно номинации за кмет на района, но предстои историческо срамно заседание, предава Breaking.bg.

За какво става въпрос?

Според гневните партийни членове на заседанието се очаква БСП-“Оборище“ въобще да не издигне свой кандидат за районен кмет, а да подкрепи сегашния кмет Васил Цолов, избран през 2015 г. на балотаж като представител на Реформаторския блок.

Същевременно има две номинации на редови социалисти като евентуални кандидати за поста на предстоящите избори, издигнати от низови структури в района. Те обаче са игнорирани.

Днес на заседание на Националния съвет на партията е взето решение въпроса за подкрепа на досегашния кмет на района Васил Цолов да се обсъди на пленум на организацията в „Оборище“. Очаква се това да стане под давление на Корнелия Нинова. Соцлидерката гръмко рекламираше „Оборище“ и новите млади членове на партията които е приела след като е станала председател. Въпреки това явно от т.нар. нови надежди няма подходящи хора за номинация с което Нинова показва за пореден път, че за нея членовете са бройка а не личности.

Нещата стават още по-скандални като се има предвид че БСП заложи в критериите си , че кандидатите трябва да изповядват идеите и да приемат философията на партията, не става ясно как един реформатор изпълнява тези критерии. Или и критериите са само параван за задкулисни кандидатури. И управленска немощ, коментират социалисти.

Според тях самият кмет Цолов бил ужасен от евентуална подкрепа от страна на БСП, която щяла да прогони симпатизантите му.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети