Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Структури на ГЕРБ се обявявиха в защита на Цвета Караянчева

Политика

Структури на ГЕРБ се обявявиха в защита на Цвета Караянчева

Структури на ГЕРБ се обявявиха в защита на Цвета Караянчева - Tribune.bg
Снимка:

ПП ГЕРБ-Кърджали и Младежката организация на партията се обявиха в защита на председателя на парламента Цвета Караянчева, чиято оставка поискаха днес от БСП.

От структурата на партията, на която Каранчева е областен председател изпратиха декларация до медиите, в която категорично се противопоставят на „злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, която иска да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание.“

От ГЕРБ-Кърджали възразяват срещу поисканата оставка на Цвета Караянчева с „фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции, клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза. Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони.  Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС. На принципа „Два конгреса - една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани!“, пишат в заключение от структурата в Кърджали.

Младежите на ГЕРБ също застанаха зад Караянчеваи я призоваха „да не се поддава на провокациите на политически субекти със съмнителни морални и етични качества! „ Това съобщи в профила си във Фейсбук зам.-министърът на външните работи и лидер на Младежи - ГЕРБ Георг Георгиев.

"Тенденциозност и самоцелна конфронтация откриваме в действията на опозицията. Лишените от всякаква конкретика мотиви и изпразненото от съдържание политическо говорене, откроиха безпринципността, която стои зад исканата оставка на г-жа Караянчева.

МГЕРБ не приемаме ценностни поучения от партия, за която българските граждани са „инфантили”, а председателят ѝ намира демокрацията за ощетяващо зло", се казва в публикацията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ИДВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВДИГАМЕ! РУСОФИЛИТЕ ЗАСТРАШАВАТ ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ!!!
1.ПРОДАВАТ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ!!!
2.ПРОДАВАТ ЧЕРНОМИРИЕТО НА РУСИЯ!!!
14.10.2020 19:45 / Отговор
Наглост бесепарска! Нинова, нещо да кажеш за тоталното погазване на конституцията от вашия пРезидент?!?
14.10.2020 19:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати