Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Структурни промени в Земеделското министерство: Три ключови агенции излизат от състава на ведомството

Политика

Структурни промени в Земеделското министерство: Три ключови агенции излизат от състава на ведомството

Структурни промени в Земеделското министерство: Три ключови агенции излизат от състава на ведомството - Tribune.bg
Снимка:

Сертифициращата агенция ще бъде към Министерството на финансите, а БАБХ и ИАГ - към МС

Три ключови агенции - Изпълнителната агенция „Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове“, отговорна за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) излизат от състава на Министерството на земеделието. Това обяви на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов.

Сертифициращата агенция ще бъде „под шапката“ на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под ръководството на Министерския съвет.

„Предвидили сме до края на януари месец да бъде разработен вариант за виртуални приеми със служителите на министерството, ще бъде уточнен начинът, по който гражданите ще могат да задават въпросите си. Политиката на министерството ще бъде ориентирана към решаване на проблемите на земеделските производители”, каза Иван Иванов.

Министърът представи екипа си, като обясни, че това е единственото министерство, където работи смесен екип от различни партии, а не само от една политическа сила.

Заместник-министри са Стефан Бурджев, Момчил Неков, Иван Христанов, Атанас Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети