Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Султанка Петрова: Важно е да има електронен регистър на хората с увреждания

Политика

Султанка Петрова: Важно е да има електронен регистър на хората с увреждания

Снимка:

Увеличение на доходите, заетост за останалите без работа в кризата, електронен регистър на хората с увреждания и промени в Кодекса на труда, които да регулират отношенията работник-работодател в онлайн средата на работа, наложена ни от пандемията, са приоритетите на зам.-министъра на труда и социалната политика от ВМРО - Султанка Петрова.

„Моята битка ще продължи и в 45-ото Народно събрание за това да се въведе международната класификация на Световната здравна организация за хората с увреждания“, заяви по БТВ Радио Петрова.

Национално представителните организации на хората с увреждания приеха тази моя инициатива, добави Султанка Петрова. Тази класификация включва медицинската експертиза и експертизата на работоспособността. Вече има и определена подготовка в тази посока, обясни заместник-министърът на МТСП.

Другата стъпка е да има работещ електронен регистър на хората с увреждания и електронна социална здравна карта, за да може да се упражнява ефективен контрол от началото до края на веригата, добави Петрова. По думите ѝ е необходим диалог между партиите и всички да са убедени в тази реформа.

Тя коментира, че пандемията налага нови реалности, заради които ще се наложат и промени в Кодекса на труда. „Започнахме онлайн да работим, децата ни учат онлайн, пазаруваме онлайн. Нуждаем се от нова визия работник-работодател. Акцент трябва да се сложи върху това, когато работникът работи от разстояние и се случи злополука, кой носи отговорност, как се обезщетява и въобще кой поема разходите да се обезпечи работното място на работника в дома му“, заяви Петрова.

„ВМРО е единствената партия през последните 30 години, която изпълни предизборните си обещания. Тръгваме към 45-ото НС, като ще отстояваме по-високи доходи за всички българи, сигурност, запазване на традиционното българско семейство, християнските ценности, традиции и култура“, казва  Султанка Петрова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още