Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Светият Синод отговори на ГЕРБ за Дионисий: Той не е и не може да бъде изразител на становища на БПЦ

Политика

Светият Синод отговори на ГЕРБ за Дионисий: Той не е и не може да бъде изразител на становища на БПЦ

Светият Синод отговори на ГЕРБ за Дионисий: Той не е и не може да бъде изразител на становища на БПЦ - Tribune.bg
Снимка:

На архимандрит Дионосий е наложена забрана за извършване на богослужение и той не може да бъде изразител на становища на БПЦ. Освен това срещу него е започната и църковно-наказателна съдебна процедура за извършени тежки провинения. Това се казва в писмо на Светия Синод до ГЕРБ.

„Въпреки наложеното му през 2017 г. наказание, архимандрит Дионисий продължава и до днес със своите клеветнически твърдения да проявява публично грубо и непочтително отношение към Българския патриарх и към Светия Синод, да хули в своите политически „проповеди“ и медийни изяви българските архиереи и да служи по този начин за съблaзън на народа Божи“, се казва в писмото на Светия Синод.

Оттам допълват, че всички изказвания, действия и призиви на Дионисий следва да се считат за частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква.

Писмото до ГЕРБ бе изпратено след като по-рано тази седмица партията се обърна с молба БПЦ да се произнесе какво е нейното отношение към архимандрит Дионисий и дали неговото расо и кръст се съвместяват с политическата му дейност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети