Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски, БСП: Промяна на изборното законодателство е първият приоритет

Политика

Свиленски, БСП: Промяна на изборното законодателство е първият приоритет

Свиленски, БСП: Промяна на изборното законодателство е първият приоритет - Tribune.bg
Снимка:

Не може да има правителство, което да е посочено от Борисов и с негов кандидат. Това заяви Георги Свиленски от БСП.

„Нека да видим кой ще е кандидатът за премиер и тогава ще видим дали ще подкрепим правителство на Слави Трифонов“, каза още Свиленски и добави: Бихме работили с разумните сили и депутати, не бихме работили с ГЕРБ.

Според него първият приоритет на този парламент е промяна на изборното законодателство.

Засега „Има такъв народ“ е доста мълчалив. Ще дойде момент, която предложената от нас подкрепа ще бъде добре дошла за тях. Това заяви Кристиан Вигенин, който е предложен от БСП за заместник-председател на НС.

„Ние сме трета политическа сила, ние сме част от това мнозинство, което е срещу досегашната политика и модел. Искаме заедно да работим за неговото разграждане“, каза Вигенин пред БНТ.

Позицията на БСП е ясна: няма как да подкрепим ГЕРБ отново да ръководи парламента. „Твърде голям брой хора казаха на тези избори, че не искат управление на ГЕРБ. Тези усилия са безпредметни. Ако имаше шанс ГЕРБ да управлява, кандидат за премиер щеше да е Борисов“, каза още Вигенин.

Той отбеляза, че в БСП никой не е поставял под въпрос подкрепата за президента Румен Радев. „Не се отказваме от неговия избор, оценяваме това, което той направи през последните 5 години. Той ще получи подкрепа за да продължи своята работа“, каза още Вигенин.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети