Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски, БСП: Управляващите си мислят, че са безкрайни. Краят им е войната в Украйна

Политика

Свиленски, БСП: Управляващите си мислят, че са безкрайни. Краят им е войната в Украйна

Свиленски, БСП: Управляващите си мислят, че са безкрайни. Краят им е войната в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

"Властта си мисли, че е безалтернативна, но това ще приключи с края на войната в Украйна. Коалицията е безпредметна и излишна. Ще си отидат всички нейни представители, откъдето дойдоха. Тагарев е еманация на това какъв човек не бива да влиза в правителство - страхлив министър. Този човек е вреден за държавата. БСП не иска да вижда нито един от сегашните министри след ротацията. Това заяви пред "Нова нюз" зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

Според него военният министър може би ще се върне от визитата си в САЩ с одобрение за разполагане на американски войски у нас. "За 7 месеца управление няма нито едно решение на парламента или правителството в интерес на българските граждани. На ПП–ДБ им хареса позицията на булка в управлението на държавата, но там си намериха сериозни младоженец и кум. В СОС трудно ще го направят. БСП няма място при ПП или ГЕРБ. Ние имаме алтернативни на техните политики", подчерта той.

По думите му три-четири правителства са работили за изпълняване на критериите за Шенген. "Не може за нещо, което не си свършил, да биеш тъпаните. Защо е записано в споразумението, че ще приемем бежанци, ако това няма да се случи? БСП винаги е готова да обсъди мотиви за вот на недоверие", попита реторично Свиленски. И посочи, че с реформите в съдебната система единственото постижение са били прекратените дела на Борисов и Петков.

"Конституцията не може да бъде променена от точно тези хора. Шенген, Конституция, еврозона - всичко това са провали за кабинета на Денков. За кое да дадем положителна оценка? От сутрин до вечер се карат", коментира той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети