Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски изпрати пловдивските социалисти, подкрепящи Гергов, да протестират пред централата на ГЕРБ

Политика

Свиленски изпрати пловдивските социалисти, подкрепящи Гергов, да протестират пред централата на ГЕРБ

Свиленски изпрати пловдивските социалисти, подкрепящи Гергов, да протестират пред централата на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„Казусът с Георги Гергов от дълго време е в центъра на вниманието в централата на БСП, в Националния съвет. В контролната комисия са постъпвали множество жалби през годините относно дейността на Гергов като председател на градската и областната организации в Пловдив“. Така обясни в студиото на Би Ти Ви изключването на Георги Гергов зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той припомни и че резултатите на пловдивската организация назад във времето, както и това че като кандидат за кмет Гергов и бил класиран едва на пето място.

Свиленски увери, че за изключването на Гергов уставът на БСП е бил спазен от първия до последния член. В акта на решението и препоръката на ИБ на БСП Свиленски не вижда междуличностни разчиствания на сметки, а обективна позиция.

„За по-малко от 7-8 часа вчера бяха събрани 115 подписи в Националния съвет в подкрепа на предложението за изключване на Георги Гергов. Само един е против, а двама са се въздържали. Срокът на събирането на подписи е 5-дневен“, каза Свиленски. Той беше категоричен, че Нинова не може да „разгонва“ някого и да реди постове. „Не е във функциите ѝ да слага хора, които харесва. Аз съм съгласен другарите от Пловдив да ни критикуват и да дойдат на „Позитано“ 20, но нека да са по-активни и да отидат пред централата на ГЕРБ“, категоричен бе Свиленски."И когато има протести пред Министерски съвет, другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред "Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ", посочи социалистът.

От БСП-Пловдив отговориха на Свиленски от ефира. Те го обвиниха в лъжа.

"Георги Свиленски продължава да лъже. В нашата позиция вчера уточнихме пет причини да снемем политическото си доверие. На първо място е липсата на съдържателна политика, която да се генерира от националното ръководство. На второ място е перманентното погазване на устава“, каза Нина Чавдарова, зам.-председател на БСП-Пловдив. По думите й няма гонене по устав, а репресиране. Те го обвиха и в разкриване на данните за гласуване преди установения срок.Според други членове на партията вредата, която се нанася, не е само на Гергов, а на цялата пловдивска организация и на БСП като цяло. Те заявиха и че много членове на партията няма да работят на предстоящите избори. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Тино ТОЯ УМНИК ЩО НЕ ГИ ИЗПРАТИ ПРИ БАДЖАНАКА СИ НА
ДОНДУКОВ 2..?
ТАМ И ДЕСА ПРОСТАКЕСА ЩЕ ВЗЕМЕ ОЩЕ ПО-МЪДРО РЕШЕНИЕ.
ВСИЧКИ ОТ БСП СТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
09.01.2021 14:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети