Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски: Нинова има право на още един мандат. Ако зависи от мен, ще я предложа

Политика

Свиленски: Нинова има право на още един мандат. Ако зависи от мен, ще я предложа

Свиленски: Нинова има право на още един мандат. Ако зависи от мен, ще я предложа - Tribune.bg
Снимка:

"Нинова има право на още един мандат. Ако зависи от мен, ще я предложа". Това заяви пред бТВ Георги Свиленски от БСП. Думите му идват, след като вчера Нинова подаде оставка като лидер на социалистите.  "Нинова, като един европейски политик, подададе оставка, пое отговорност", каза той. "Тя беше избрана на пряк избор от членовете на БСП. Сега тя връща този вот към българските социалисти и казва - другари, ето изборът е във вас, изберете преседател", посочи той.

Свиленски призовавам "всички смелчаци, които обикалят студиата" да се изправят срещу Нинова, ако смятат, че могат да спечелят.

„Урокът от ниската избирателна активност е шамар, който получиха всички политически партии. Виждам, че днес президентът се опитва да се дистанцира, но всички, които са свързани с политиката, носят отговорност за този нисък резултат на изборите“, каза още той.

Георги Свиленски е категоричен, че няма да подкрепи правителство на Борисов, Главчев, Пеевски, Петков или Василев. Според нето премиерът трябва да е човек, на когото всички имат доверие.

Зам.-председателят на БСП коментира и катастрофалните резултати на партията след изборите. „Ако знаехме, защо резултатите са такива, нямаше да бъдат такива“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети