Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски: Радев да каже подкрепя ли партията на министрите си срещу БСП

Политика

Свиленски: Радев да каже подкрепя ли партията на министрите си срещу БСП

Снимка:

 "С изявлението на премиера Янев явно е факт, че се готви политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев. Тук е много интересна позицията на президента Радев, защото премиерът и двамата министри са назначени от него. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който казва, че би гласувал за него? Преди няколко дни чухме, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега едно такова изявление от неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти", коментира Георги Свиленски в предаването "Лява политика" по БСТВ, цитиран от пресцентъра на БСП.

По думите му през годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни.

Според Свиленски е по-добре парламентарните и президентските да се проведат заедно. "Ако са разделени, ще трябва три недели да пращаме българските граждани на избори, за които не нямат вина, че политиците не могат да се разберат. Имам чувството, че в даден момент те просто ще накажат българските политици и няма да излязат да гласуват", смята той.

"Стана ясно, че "Демократична България" никога не са били за това България да има правителство и моделът да бъде променен. С всякакви червени линии явно те от самото начало са залагали на това хората на ГЕРБ във второто и третото ниво на властта да продължат да управляват и при едни нови избори ГЕРБ отново да са първа политическа сила, както дават вече социологическите агенции", каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България".

Нападките към БСП, че си прави предизборен пиар със срещите по третия мандат, Свиленски коментира така: "Ако БСП си правеше пиар, защо тогава на този пиар дойдоха най-големите работодателски и синдикални организации, защо дойде целият туристически бранш и синдикатите на МВР? Не. Напротив, от всичките тези хора получихме подкрепа и казаха - това, което правите е правилно, жалко, че не го правят повече партии. Всички те бяха на едно мнение, че трябва да има актуализация на бюджета и че трябва да има правителство. Президентът на КТ "Подкрепа" беше гневен, че толкова време не може да се направи кабинет."  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още