Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски разкри, че хора на Радев правят опит да отцепват БСП в полза на проект около Петков и Василев

Политика

Свиленски разкри, че хора на Радев правят опит да отцепват БСП в полза на проект около Петков и Василев

Свиленски разкри, че хора на Радев правят опит да отцепват БСП в полза на проект около Петков и Василев - Tribune.bg
Снимка:

„Опитват се да крадат хора от БСП“, обяви социалистът Георги Свиленски пред Би Ти Ви. Според него лица, стоящи зад евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, се опитват да отцепят социалисти.

„Президентът каза, че в България няма място за поредната партия и трябва да се гледа за някакви по-широки платформи, които да съберат гражданската енергия. Приемам този отговор на президента като отклоняване на темата, защото ако не подкрепяш конкретен проект, не знам за каква по-широка платформа говори“, коментира Свиленски.

По думите му е проблем, че двамата служебни министри все още не са заявили категорично дали ще участват в нов политически проект. „Ако правят политически проект, нямат място в Министерския съвет. Не може да използваш парламентарната трибуна за агитация“, посочи депутатът.  

Относно информацията, че хора, свързани с президента, агитират социалисти да се отцепят от БСП, Свиленски заяви: „Питали са членове да се включат в бъдещия политически проект“.На въпрос дали е сигурен, че става въпрос за проект на Петков и Василев, депутатът каза:

„Вие да сте чували за друга партия покрай президентството?“. Той беше категоричен, че това не променя ситуацията с подкрепата на БСП към президента Румен Радев.

„Това беше сигнал и ние трябваше да реагираме, за да се успокоят структурите на БСП. И самият президент, с изявленията си, ще направи така, че да няма спекулации по тази тема. Никой, който е тръгнал да прави нещо на гърба на БСП, не е успял“, коментира депутатът от левицата.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати