Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски: Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините

Политика

Свиленски: Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините

Свиленски: Кирил Петков ни каза да оттеглим Законопроекта и ще ни даде кодовете за машините - Tribune.bg
Снимка:

Откраднахте изборите, обърна се депутатът от БСП към депутатите от ПП

След дълги спекулации от страна на ПП, които се притесниха, че младият социалист Явор Божанков, който гласува против хартиената бюлетина е изчезнал, Георги Свиленски разкри къде е колегата му.

„Божанков е в Америка, изпратен е командировка за подготовка на бъдещи кадри. Не е неказан“, обяви от трибуната Георги Свиленски в отговор на Радостин Василев, който изчете и декларацията на младежкото БСП-София.

Припомняме, че младите социалисти по-рано днес се обявиха приемането на хартиената бюлетина и не са съгласни с решенията на БСП.

Свиленски се обърна към колегата си Радостин Василев, преминал в редиците на ПП, след като напусна ИТН, че винаги е добре дошъл в БСП, ако има желание да изразява свободно мнението си и дори може да бъде пратен командировка.

Депутатът от БСП припомни на колегите си, че решението на БСП да има смесено гласуване е взето след гласуване от най-висшите органи на партията.

„С вашите мисли за кражби и разпродажби мислите само как ще се открадне“, завърши Свиленски.  

Според Искрен Митев от ПП всички привърженици на БСП били „отвратени“ от връщането на хартиената бюлетина и помоли Надежда Йорданова от ДБ да разсъждава, какво точно биха спечелили социалистите.

„Откраднахте изборите. Защото вашият съпредседател и бивш премиер каза, "оттеглете закона и ще ви дам кодовете". Кой е той, че ще държи кодовете в България. От една седмица ви предупреждавам защо го правим. Внимавайте какво говорите и правите с БСП. Това, че стоим и мълчим не означава, че не можем да говорим. От вашата парламентарна група ще останете 15 човека. Понеже изборите бяха откраднати и кодовете се държаха в един председател и бивш премиер, българите ще гласуват с хартия и никой няма да държи повече кодовете от машините“, разкри Георги Свиленски. 

На свой ред Надежда Йорданова заяви, че е объркана и не може да знае защо БСП искат връщане на хартиената бюлетина. „Многократно сме настоявали за публичен достъп до кода на всички партии“, заяви депутатката от ДБ.

Искрен Митев призова председателстващият Росен Желязков да извика в залата Георги Свиленски, който всъщност беше на мястото си, да каже каквото има даже, защото от ПП не ги е страх от разкритията на ПП.

„В тази сграда няма изповедалня“, заяви Росен Желязков в отговор на призивите на Митев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати