Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свиленски за „промяната“: Няма да позволим да ни въвлекат в образа на партия на миналото

Политика

Свиленски за „промяната“: Няма да позволим да ни въвлекат в образа на партия на миналото

Свиленски за промяната: Няма да позволим да ни въвлекат в образа на партия на миналото - Tribune.bg
Снимка:

БСП не отишли на консултациите на „Продължаваме промяната“, защото не смятат, че председател се избира задкулисно. Това обяви в „Офанзива“ по Нова Нюз зам.-председателят на БСП Георги Свиленски.

„Те решават на тъмно и ни канят в зала „Запад“. След като 10 пъти не можахме да изберем председател, трябваше да се намери друг критерий за мнозинство за председател на НС. Затова ние подкрепихме Рашидов, но той не е кандидат на ГЕРБ“, смята социалистът.

Той отново отправи остри думи към „промяната“, с която бяха партньори до скоро.

„Няма да позволим да ни въвлекат в образа на партия на миналото и на статуквото. Опитаха се да хвърлят петно върху образа на БСП“, категоричен е той.

БСП няма да ревизира решението си да не се яви на среща с контактната група на Плевнелиев и Паси.

„Те кого представляват? Днес се срещнаха с тези, които са ги назначили, за да видят какво искат. Би трябвало вече да са им казали. В поканата до нас бяха написали абсолютно безумие – че не представляват никого, не идват от ничие име и няма да се отчитат пред никой след това. Ако бъдем поканени на разговори за втория мандат обаче, ще участваме“, казва той.

Относно гласуването БСП смята, че трябва да има и двата вида - хартиено и машинно, за да имат право на избор хората, а и защото столетницата е загубила 150 000 гласа на последните избори заради него.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети