Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Свобода на словото ли? Минеков цитира Дон Корлеоне на водеща в БНТ

Политика

Свобода на словото ли? Минеков цитира Дон Корлеоне на водеща в БНТ

Свобода на словото ли? Минеков цитира Дон Корлеоне на водеща в БНТ - Tribune.bg
Снимка:

Надя Обретенова попита културния министър дали уважава журналистите

Назначеният от Румен Радев служебен министър на културата Велислав Минеков демонстрира изключителна арогантност в свое участие в БНТ. Той беше поискал право на отговор срещу думи на генералния директор Емил Кошлуков и дойде в телевизията с агитка, протестираща срещу шефа на медията.

Минеков отказа да отговаря на въпросите на водещата Надя Обретенова и си говореше каквото прецени в продължение на над 20 минути. Министърът дори скастри водещата, че не е прекъсвала Кошлуков, а не него му задава въпроси. Според него правото му на отговор включвало да отговаря на Кошлуков и се впусна в обяснения, че като е бил млад, семейството му не е ходело по почивни станции.

„Аз не получих правилния отговор (от Кошлуков), получих имитация в разказвателна форма. Виждам, че това е ваша реакционна политика. Ако сега бъдем прекъснати от брифинг на политическа партия, знаем коя, това не е ли опасно за нас?“, мотивира министъра мнението си защо брифингите на ГЕРБ са заплаха за националната сигурност.

Минеков заяви на водещата, че е донесъл подписка от „интелектуалния елит на нацията“, че искат оставката на Кошлуков. Обвини журналистите, че защитават шефа си, защото са принудени. Той можел да направи същото.

„Той ви е шеф. Нормално е да се чувствате притеснени за работата си. Това е все едно аз да помоля всички служители на Министерство на културата и на културните институти да излязат в моя подкрепа. Ама така да ги помоля, както казваше Дон Корлеоне: „Така че да не могат да ми откажат“, заяви министърът.

В хода на разговора Надя Обретенова попита Минеков дали изобщо уважава журналистите – нещо, което не пролича от поведението му.

„Моля Ви, нека проведем диалог. Поне към мен проявете малко уважение и ми отговорете на въпросите“, призова тя, но думите ѝ останаха нечути под словесния поток, който министърът изливаше върху нея.

Велислав Минеков дори се присмя на твърденията, че оказва натиск върху журналисти и „се притеснявали за работата си“. Подобни изказвания според него били „серия от лъжи“.

„Не ме прекъсвайте, имам още да говоря“, заяви министърът при опит да бъде пуснато видео с негово участие. После обвини журналистката, че тя не отговаря на въпросите му.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати