Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдбата на тримата министри в оставка става ясна следващата седмица

Политика

Съдбата на тримата министри в оставка става ясна следващата седмица

Съдбата на тримата министри в оставка става ясна следващата седмица - Tribune.bg
Снимка:

Как президентът говори за законност, след като заради баща му е обвинен невинен човек, попита Цветанов

„Премиерът при оставките, но все още не сме стартирали процедура. Те могат да бъдат гласувани, след като на коалиционен съвет одобрим какви ще бъдат персоналните смени. За тях ще водим разговор в понеделник.“ Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни процедурата, която предстои по повод оставките на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков. Тримата министри подадоха оставки след трагичния инцидент край Своге, където в катастрофа загинаха 17 души.

Оставките трябва да минат през коалиционен съвет и през премиера, да се намерят заместници и след това да се внесат и гласуват в Народното събрание. От думите на Цветанов не стана ясно дали оставките въобще ще стигнат до парламента. В детайли ще влезем след коалиционни съвет следващата седмица, обясни той. Ако се реши оставките да бъдат внесени в парламента, това ще стане между сряда и петък, 12 - 14 септември.

Цветанов направи паралел с останалите на поста след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков. „Тогава видяхме настроенията на обществото и след разговори премиерът не продължи процедурата. В понеделник ще водим дискусията. Всеки министър когато полага клетва е с оставката в джоба си, участието във властта не е гарантирано”, коментира той.

Относно нагласите в ГЕРБ за оставките Цветанов заяви, че с най-силна подкрепа е регионалният министър Николай Нанков. Вчера спонтанно повече от половината кметове са застанали в негова подкрепа, посочи той и добави, че за местната власт регионалният министър е съществена част от управлението на регионите.

Коалицията е стабилна и продължаваме да изпълняваме програмата си, увери Цветанов. „Имаме 4 процента икономически растеж, успешно европредседателство подчерта Цветанов. 
Вчерашното изказване на президента Румен Радев беше посрещнато с критика от Цветанов. Той посочи, че президентът при всяко публично изявяване търси конфронтация. 

„Той няма полезен ход, изпадна във външна изолация, дискредитира се с говореното в президентската кампания. Когато бащата на главнокомандващия казва, че няма проблем, защото няма убит човек, то как президентът говори за законност и справедливост, когато инвалид е изкаран виновен”, посочи той, като коментира случая в Харманли, където бащата на президента блъсна инвалид, а за случая се разбра над седмица по-късно.

"Това, което мога да кажа на Румен Радев - ако имаше смъртен случай в Харманли, как щеше да се чуства той, че е укрил този случай", попита Цветанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати