Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Създават единно хранилище за електронни данни

Политика

Създават единно хранилище за електронни данни

Създават единно хранилище за електронни данни - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът настоява да има засилен надзор

Ще бъде създадено хранилище, в което са се съхраняват електронните данни от всички регистри в държавата. Това предложи в началото на правителственото заседание вицепемиерът Томислав Дончев. По този начин при проблем лесно данните ще могат да бъдат възстановени, тъй като в хранилището ще има копие на цялата информация от даден регистър. Предложението идва след срива в Търговския регистър.

„До няколко дни ще имаме всички функционалности на Търговския регистър, Това обаче е само един от регистрите в държавата. По нормативно изискване всяка база данни трябва да е двойно и тройно подсигурена, но очевидно, че това понякога не е достатъчно“, каза Дончев.

От понеделник Държавна агенция "Електронно управление прави одит на състоянието на хардуера и софтуера на всички електронни системи и до края на седмицата ще излезе доклад.

Премиерът Бойко Борисов настоя да има надзор при създаването на хранилището.

 „Много важно е, като правим това да има и надзор, защото в строителството имаме надзор, който контролира строителството, но в изграждането на тези електронни системи няма надзор, така че това трябва да го отрегулираме“, посочи Борисов и подчерта, че по този начин ще се избегне вероятността фирмите, които участват с най-ниските цени, в последствие да използват по-некачествен хардуер.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети правителство

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети