Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев: БТР-те за Украйна още са в София

Политика

Тагарев: БТР-те за Украйна още са в София

Тагарев: БТР-те за Украйна още са в София - Tribune.bg
Снимка:

„Няма да пращаме войници в Украйна, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна.“ Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

„Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война“, коментира той

Според Тагарев е много малко вероятно държава сама да реши да изпраща войници.

„Ако една държава членка на НАТО влезе в Украйна и после конфликтът се пренесе на нейна територия - моето разбиране е, че това ще ангажира НАТО. Целта е да не се дава излишно спокойствие на Кремъл за това какво западните съюзници могат или не могат да приемат, затова явно е повдигнат въпроса от Макрон“, заяви още военният министър.

Има обаче европейски държави, които предлагат да обсъждат изпращане на войски за конкретни задачи, но не става дума за изпращане на войски в Украйна, добави той.

„БТР-те за Украйна още са в София. Ще заминат до няколко дни, но няма да казвам датите“, допълни той и увери, че помощта с по-висок приоритет е заминала отдавна.

Той направи уточнението, че има и системи С-300, които заминават доста по-бързо.

„Изпълняваме всички решения на Народното събрание, но е нужно време. Работим много по-интензивно и много по-решително от служебното правителство“, каза Тагарев.

„До встъпването на кабинета, помощта, която е дадена е на стойност 13 млн. евро. Към този момент, помощта, която сме дали само от складовете на армията се остойностява на 47 млн. евро“, уточни министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети