Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев обещава до дни българските БТР-и да пристигнат в Украйна

Политика

Тагарев обещава до дни българските БТР-и да пристигнат в Украйна

Тагарев обещава до дни българските БТР-и да пристигнат в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Бронетранспортьорите са на МВР. Самият транспорт се извършва в голямата му част по жп линия, а ние не разполагаме с такива възможности. Едва през декември имахме решение, което да ни даде възможност да стартираме този процес. Става въпрос за голям брой машини. Армията три седмици събираше тези машини от цялата страна, за да ги изпрати. До няколко дни се надяваме, че ще стигнат". Това заяви пред БНТ министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Тагарев коментира критиките на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че редица решения за военна помощ за Украйна не са се случили, въпреки че са били гласувани в Народното събрание през миналата година.

Борисов: Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна

„Аз съм сигурен, че г-н Борисов има достъп до цялата информация за помощта, която оказваме на Украйна, но може би не е имал време да се запознае с нея. Ние стриктно изпълняваме решенията на Народното събрание и действаме в рамките на закона. До толкова, до колкото е възможно тези решения да се вземат бързо. Има доста особености на процесите. Вчера МС взе решение от изключителна важност и разчитаме, че парламентът ще го одобри, за да можем да продължим да оказваме жизненоважна помощ на Украйна", посочи министърът на отбраната.

 

Украйна, война


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети