Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев: Очакваме следващият вот на недоверие да е в сферата на отбраната

Политика

Тагарев: Очакваме следващият вот на недоверие да е в сферата на отбраната

Тагарев: Очакваме следващият вот на недоверие да е в сферата на отбраната - Tribune.bg
Снимка:

"Очакваме в следващите дни да бъде внесен следващият вот на недоверие, който да е в сферата на отбраната". Това каза министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, който откри второто издание на конференцията "Технологии срещу дезинформацията 2.0".
Министър Тагарев подчерта, че дезинформацията е само един от инструментите на хибридната война. По думите му конфликтът между "Хамас" и Държавата Израел е пример за това как в основен инструмент се превръща подчиняването на общественото мнение, а военната сила има подчинена роля. 
Тагарев коментира, че през последната година има проблем с окомплектоването на армията и като основната причина за това той посочи дезинформационната кампания, подета от някои родни политици, в която се твърдеше, че ще бъде изпратена армията да воюва в Украйна.

"Тази година имахме с 35 % по-малко кандидати в сравнение с 2022 г. за Военния университет във Велико Търново и 45 % по-малко записани курсанти. Реално местата, които се попълниха са 22 % от необходимите за армията. Това е пряко свързано с дезинформационната кампания към отбранителните служби", подчерта Тагарев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети