Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев подписа меморандум за сътрудничество в отбраната с египетския си колега (СНИМКИ)

Политика

Тагарев подписа меморандум за сътрудничество в отбраната с египетския си колега (СНИМКИ)

Тагарев подписа меморандум за сътрудничество в отбраната с египетския си колега (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Тодор Тагарев проведе днес, 10 февруари, среща с генерал Мохамед Заки - главнокомандващ Въоръжените сили и министър на отбраната и военната промишленост на Арабска република Египет. Тя се проведе в рамките на посещението на българска правителствена делегация, ръководена от заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел.



Министър Тагарев и генерал Мохамед Заки дадоха висока оценка на установените традиционно добри взаимоотношения между България и Египет и подчертаха, че настоящата среща е своеобразен израз на желанието на двете страни да развиват взаимноизгодно и ползотворно сътрудничество. В хода на разговорите двамата министри на отбраната обсъдиха актуални въпроси на сигурността в региона и света, и възможностите за задълбочаване на взаимодействието във военната сфера, като отбелязаха военно-техническото сътрудничество и военното образование и подготовка като области с най-голям потенциал за развитие.



На официална церемония бе подписан „Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Арабската република Египет за сътрудничество в областта на отбраната“. Министър Тодор Тагарев и неговият египетски колега подчертаха, че Меморандумът предоставя необходимата правно-нормативна рамка за по-нататъшното развитие на връзките и контактите между двете страни, като изразиха очакванията си той да даде нов тласък на сътрудничеството в сфери от взаимен интерес.

В рамките на визитата министър Тагарев положи венци на Паметника на незнайния войн в Кайро.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети