Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев пред Комисията по отбрана: По снимки ще опитаме да разберем откъде е дронът

Политика

Тагарев пред Комисията по отбрана: По снимки ще опитаме да разберем откъде е дронът

Тагарев пред Комисията по отбрана: По снимки ще опитаме да разберем откъде е дронът - Tribune.bg
Снимка:

Той беше категоричен, че не е важно дали екипът е бил по потници, а че работата е свършена по правилата

„Този дрон е паднал във водата, но не се знае как. Морското течение го е извърлило, може да е бил там от дни, но не е повече от 2 седмици. Реагирахме съгласно протоколите“, заяви пред извънредната парламентарна комисия министърът на отбраната Тодор Тагарев. 

Причината за изслушването му е падналия дрон край Тюленово, който беше взривен днес по обяд.  Тагарев увери, че са били взети всички мерки, няма поражения и военните са действали по протокол.

„Не се знае откъде е дронът. Екипът не е разделил дрона, като го е взривил целия. Имаме снимки, но няма как да кажем със сигурност от коя страна е“, каза още Тагарев.

Той уточни, че с изявлението си, че ежеседмично се викат екипите за обезвреждане на на боеприпаси не е имал Черно море, или пък само за дронове, а за всякакви боеприпаси.

Министърът заяви, за 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер.

Тагарев беше категоричен, че не е важно дали екипът е бил по потници, а че работата е свършена по правилата.  Той обясни, че не е сигурен дали не се вижда човек с бронежилетка, а не с потник. Заяви още, че лятото е топло. 

Министърът коментира и поисканата му оставка: „Средно два или три пъти на седмица ми се иска оставката. В случая няма никаква причина - армията е действала по предписанията с всички мерки за безопасност, дронът е унищожен и няма никаква опасност за хората".

На извънредното заседание присъства и бившият министър на отбраната и настоящ секретар по сигурност и отбрана на президента на България Димитър Стоянов. Той посъветва Тагарев да бъде проведен семинар с областните управители, в който да им бъде обяснено как да действат в подобни ситуации. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати