Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тагарев за връщането на казармата: На масата са всички възможни опции

Политика

Тагарев за връщането на казармата: На масата са всички възможни опции

Тагарев за връщането на казармата: На масата са всички възможни опции - Tribune.bg
Снимка:

„Няма още ясни отговори към момента. На масата са всички възможни опции. Все още не сме ограничили опциите, които разглеждаме“. Така министърът на отбраната Тодор Тагарев отговори на въпрос дали страната ни върви към наборна военна служба.

Думите му бяха в контекста на стратегическия преглед на отбраната.

За закупуването на 3D радари за отбранителния комплекс на България, министърът заяви: „Крайните срокове са като приключи процедурата. Знаете, става въпрос за много големи суми. Не си позволявам да се намесвам в процедурата. Така, както е разписано, така си върви процедурата, и тя се следва в момента.“

Във връзка с операцията по доставка на БТР-и за Украйна министърът на отбраната коментира, че тя все още в ход, като не поиска да посочи кога ще приключи.

Тагарев обясни, че не се е наложило да се иска финансиране за транспорта на машините от държавния бюджет, като отбеляза, че заплащането на разходите е осигурено чрез механизми във формата „Рамщайн“.

Министърът уточни, че след много кратко време ще проведе разговор с представител на Пентагона, който е на много високо ниво.

По думите му става въпрос за работни разговори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети