Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Така се е паднало“: Обясниха защо Митрофанова е зад Радев на трибуната на Съединението

Политика

„Така се е паднало“: Обясниха защо Митрофанова е зад Радев на трибуната на Съединението

Така се е паднало: Обясниха защо Митрофанова е зад Радев на трибуната на Съединението - Tribune.bg

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова е била зад президента Румен Радев на трибуната на паметника на Съединението в Пловдив, защото „така се е паднало при нареждането по протокол“. Това обясниха от община Пловдив за „24 часа“.

„По традиция и по протокол на 6 септември каним целия дипломатически корпус. След това подреждането на гостите на церемонията става от служителите по протокола - на президентството, Министерския съвет, военните и община Пловдив, които се разбират помежду си. В случая така се е паднало, че Елеонора Митрофанова е зад държавния глава“, обясни Цветелина Пенева от пресцентъра на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Според нея Митрофанова е била на третия ред зад Радев, а не точно зад него. Дошла е в Пловдив сама, а след това близо до нея е застанал и лидерът на АБВ Румен Петков.

Иначе на 6 септември в Пловдив бяха още много посланици, но по различно време. Представителката на САЩ Херо Мустафа присъства на поднасянето на цветя на паметника на Захари Стоянов. Другите дипломати са били от Сърбия, Виетнам, Казахстан, Либия, Косово, Черна гора, Палестина, Йемен, Беларус, Мароко, Саудитска Арабия, Ирак, Индонезия и Кипър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети