Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Таков към ДБ: Искате да съборите паметника, да си измиете очите за управлението с БСП

Политика

Таков към ДБ: Искате да съборите паметника, да си измиете очите за управлението с БСП

Таков към ДБ: Искате да съборите паметника, да си измиете очите за управлението с БСП - Tribune.bg

„Може да бутнете Паметника на Съветската армия, но тогава няма да има сянка, в която да се скриете“. С тези думи лидерът на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков се обърна към колегите си от Демократична България.

Неговото изказване в началото на днешната сесия беше по повод включването в дневния ред на доклада на ДБ относно преместване на монумента „Паметник на Съветската армия“ от Княжеската градина.

Според него целта на точката в дневния ред е да прави предизборна пропаганда и агитация.

Подкрепяте ли демонтажа на Паметника на съветската армия?

„Да бъде или да не бъде Паметникът на Съветската армия в Княжеската градина на София. Това ли е въпросът?! Това ли е най-важният проблем на града и държавата ни днес? Защо е толкова спешно точно сега да решим съдбата на монумента?! Или този въпрос най-правилно обслужва едни партийни цели в предизборната битка за надмощие?! За едни проценти става въпрос, които трябва да бъдат взети от втърдяването на партийните ядра... Това е грозно лицемерие към гражданите на София, колеги!“, каза той.

Пречи ви паметникът на Съветската армия, пита Таков.

„А не ви ли пречат високите цени? Не ви ли пречи инфлацията? Не ви ли пречи бедността на хората? Явно не. Уважаеми колеги от Демократична България, целта не винаги оправдава средствата. Дори в политиката. Навярно с тази поредна офанзива срещу Паметника на Съветската армия се опитвате да си измиете очите пред вашите гласоподаватели за управлението с БСП в четворната коалиция. Но не забравяйте, че идеологическото противопоставяне и деленето на хората не решава техните проблеми“, каза още Иван Таков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети