Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Танева: Не може президентът да говори общи приказки

Политика

Танева: Не може президентът да говори общи приказки

Танева: Не може президентът да говори общи приказки - Tribune.bg
Снимка:

България е направила всичко, което може в подкрепа на малките фермери, заяви съвет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Коментарът ѝ дойде в отговор на критиките на държавния глава Румен Радев, че в страната ни се дават по-големи субсидии на големите фермери.

„Всичко останало е популизъм – дали предизборен или политически, не мога да кажа. Не може от президентската институция да се говорят такива общи приказки. Когато правим изказвания, трябва много добре да познаваме нормативната база и общите европейски принципи на разпределение на субсидиите. Те се дават на площ и това е обща европейска регулация и по правила, които България в национален план не може с национално решение да промени“, обясни Танева.

Тя беше категорична, че България се е възползвала от всички дадени възможност.

„От Пакета „Директни плащания“, който е близо 800 милиона евро, максимално възможните средства да бъдат насочени към дребните производители с преразпределителното плащане, към Сектор „Животновъдство“, „Плодове и зеленчуци“ чрез обвързаната подкрепа и България се защитава и осигурява бюджета за плащането всяка година на националната преходна помощ, която е за животновъдството и тютюнопроизводството“, коментира Танева.

Критика за нелепи изказвания от страна на румен Радев дойде и вчера от изпълнитeлният дирeктoр нa КРИБ Eвгeний Ивaнoв, кoйтo кoмeнтирa призив нa Рaдeв зa прoмянa в дaнъчнaтa cиcтeмa и въвeждaнeтo нa прoгрecивeн дaнък. „Ниe знaeм кaк ce прaви икoнoмикa и ни e труднo дa приeмем cъвeти oт хoрa, кoитo нe знaят къде се продава, кoлкo cтрувa хлябът, зaщoтo цял живoт ca били нa cтoлoвa хрaнa. Икономиката се прави от хора, които ежедневно се занимават с икономика“, каза експертът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети