Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие

Политика

Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие

Таня Христова: Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие - Tribune.bg
Снимка:

„Успяхме да обновим всички детски ясли, детски градини и училища“, посочи кандидатът за кмет на Габрово

Габрово е неповторим град със силен дух, щастлива съм, че съм част от съвременното му развитие. Това заяви кандидата за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“.

„Имам удоволствието да Ви разходя по една от любимите улици на Габрово, това е една от крайречните зони, които хората в нашия град, включително и гостите, много обичат. Преди доста години тя беше непроходима и по нея нито можеха да се движат пешеходци, нито велосипедисти, нито да има пространства за игра и спорт. Тази крайречна зона е изпълнена с проект, който е финансиран с европейски средства“, посочи Таня Христова.

„Тук има санирани сгради, това е едно изключително важно за всички нас начинание. Надявам се, че този процес ще продължи и всички жилищни  сгради, най-вече в кварталите, ще придобият подобен облик. Виждате от другата страна другата крайречна улица, която изпълнихме малко след тази, по която се разхождаме, а малко по-напред ще видите и най-новата придобивка в тази зона, това е един изключително интересен и оригинален пешеходен мост. Повярвайте ми, такава архитектура никъде няма“, заяви още кандидатът за кмет на Габрово.

По думите й на тази улица е създадена възможност както за игра на децата, така и за тези, които искат да седнат на пейки.

„Искаме да продължим развитието на крайречните зони отново с пространства за отдих и забавление в посоката, която е зад нас и в момента работим по подготовка на проектите. Това е спортната зала, тя е изключително важен обект в нашия град. Всяка седмица има различни спортни и други събития. Там виждате Дома на хумора и сатирата. Това е един изключително интересен музей, няма такъв в другите градове, няма такъв и в другите държави. В него се организират изключително интересни изложби, които в последно време привличат интереса и на много чужденци“, похвали се Таня Христова.

Тя сподели още, че след развитието на тази улица са се появили и много нови сгради, които са превърнали мястото в притегателно за много граждани.

„Всъщност тази улица води до центъра на нашия град с моста, вече може много по-бързо да се достигне до другата страна на града“, обясни Таня Христова.

Досегашният кмет на Габрово сподели, че има приемен ден и то много често.

„Понякога се случва в седмицата да имат по 3 пъти приемен ден. Случва се съобразно исканията на хората, но често пъти хората поради желанието да докажат колко много искат тяхната улица да бъде благоустроена, те се събират, подготвят подписка и я изпращат, така че приемният ден е разнообразен и информацията, която получаваме, е от различни канали“, посочи тя.

На въпрос на Беновска дали общината се справя с бездомните животни, Таня Христова отговори така:

„Няма да скрия, че кучетата са един от проблемите. Няма да скрия, че това е една от предизвикателните задачи  за нас. Знаете, че бездомното куче, ако бъде намерено, то трябва да бъде обезпаразитено от нас, да му се постави марка и чип, и след това да се върне обратно. Нещо, което хората разбираемо не винаги подкрепят. Това, което ще направим, е да увеличим капацитета на нашия приют, за да може повече кучета да бъдат отглеждани там. И разбира се стремежът ни е да работим отговорно с хората, за да не оставят своите бездомни кучета“, категорична бе Христова.

По думите й през 8-те години, в които е имала честта да бъда кмет на град като Габрово, са положени изключително много усилия за благоустройството на града.

„Изпълнихме един изключително голям проект, воден цикъл, което позволи на всички, които живеят в Габрово, да се радват на пречиствателни станции за питейна, за отпадъчна вода. За подмяна на над 100 километра ВиК мрежа, съчетано с тази изключително важна инвестиция, която подобрява както качеството на водата, така и намалява проблемите. Ние насочихме ресурс, с който асфалтирахме по-голямата част от зоните, в които изпълнявахме този проект. Освен това още нещо, с което изключително много се гордея, нещо, което е много важно за Габрово, че успяхме да обновим всички детски ясли, детски градини и училища и всъщност няма такова, което да е с лоша инфраструктура“, посочи тя.

Таня Христова каза още, че скоро започва изграждането на тунела.

„Вярвам, че след приключването на обхода, който вече е на финалните си часове бих казала, веднага държавата ще пристъпи към изграждането на тази важна инфраструктура. Тя е важна за развитието на бизнеса в нашия град, което всъщност е едно от важните неща, защото за да има качествен живот, трябва да има и условия за работа“, отбеляза тя.

Според Таня Христова трябва да бъдат положени усилия за качество на образователния процес и възпитанието, което децата трябва да получат.

„Доколкото всички знаем, че няма нищо безплатно, въпрос е наистина на приоритет на всички нас да се ангажираме с образованието на нашите деца, защото всички знаем, че без образование няма просперитет. А дали ще изпаднем в краен популизъм и ще декларираме, че детските градини трябва да бъдат безплатни, аз смятам, че приоритет и желание на родителите е да има добри условия за израстването на техните деца. Знаете, че поне, и това е в нашите ангажименти, в нашите условия, които предоставяме за подкрепа на семействата, които имат повече от едно дете да посещават детска градина. Така че за мен по-важното е да работим за образование, което подготвя бъдещите поколения за времето, в което ще живеят“, отбеляза Христова

Тя призна, че разходката на един кмет и пътят до работното му място минава с чести спирания от хората. Не всички разбира се са усмихнати. Някои имат сериозни проблеми, които поставят пред общината, но това е работата на кмета и неговия екип.

„Ще Ви кажа статистиката, която официално показва какво се случва в Габрово по отношение на безработицата. Вече цяло лято безработицата в Габрово е 2%, което също бих казала, че е предизвикателство, защото този процент е много нисък“, посочи кандидатът за кмет на Габрово от ГЕРБ.

По думите ѝ в Габрово има над 3600 фирми. По-голямата част от тях са малки и средни, най-вече съсредоточени в машиностроенето.

Таня Христова каза още, че започва изграждането на две бизнес сгради, в които ще се създаде компютърен и инженерингов бизнес с привличането на млади хора.

„Всъщност това е инвестиция, която започва в нашия град, инвеститор клас А. Тези два терена бяха общински и общината в качеството си на партньор за развитие на бизнеса в нашия град предостави тези два терена“, подчерта тя.

„Най-важното, което трябва всички да разберем, е, че за да се случат желаните промени в квартала, на нашата улица, за да има повече бизнес се изисква много работа, много упоритост и много постоянство. И най-вече да запомним израза, който Пенчо Семов е завещал за Габрово, че всичко се получава, стига да имаме труд, любов и постоянство. Габрово е неповторим град, той има изключително силен дух и аз съм щастлива, че мога да бъда част от неговото съвременно развитие. Вярвам, че за Габрово хубавите моменти предстоят, още повече, че градът ни ще стане много по-достъпен, знаете за изграждането на обходния път, който вече приключва и за предстоящото стартиране на тунела, който ще отвори Северна България. Така че оттук нататък трябва да бъдем много амбициозни и много единни, за да постигнем тези мечти, които искаме да видим с нас и за нашите деца“, ктегорична е Таня Христова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети