Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Таня Цанева, ЦИК: Към момента няма жалби и сигнали

Политика

Таня Цанева, ЦИК: Към момента няма жалби и сигнали

Таня Цанева, ЦИК: Към момента няма жалби и сигнали - Tribune.bg
Снимка:

 „До този момент няма жалби и сигнали и във вчерашния ден също не е имало сериозни такива“, заяви по време на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева.

„В днешния ден общо секциите в страната са 12 630, от които имаме подвижни избирателни комисии 283. В болниците имаме 199 секции, за карантинирани – 46, и 12 секционни избирателни комисии в местата за задържане“, каза тя.

Тя поясни, че вчера е имало известни затруднения при доставката на машини от областните центрове до съответните общини и СИК-овете, но още снощни в късните часове всички машини бяха вече ситуирани и намиращи се в секциите за гласуване.

„Като изключим това, че през вчерашния ден при инсталирането на машините, около 10 машини не са били технически в добро състояние. Надяваме се в изборния ден да нямаме проблеми“, добави Цанева. Тя обясни, че когато една машина се повреди, ЦИК е приела становище, че машината нито ще се ремонтира, нито ще се подменя, ще продължи хартиено гласуване, а гласовете от машината се отчитат към края на изборния ден.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети