Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Търговците на горива ще се регистрират безплатно

Политика

Търговците на горива ще се регистрират безплатно

Търговците на горива ще се регистрират безплатно - Tribune.bg
Снимка:

Законът за горивата мина на второ четене

Банковата гаранция при регистрацията на търговците на горива отпада, решиха депутатите днес като приеха окончателно оспорвания от бизнеса закон, регламентиращ дейностите с нефт и нефтопродукти. Законът влезе в сила на 28 януари. Опитите да бъде отложен не успяха и по уверенията на министерството на икономиката до шест месеца ще се забави само наредбата за прилагането на закона. Министерски съвет вече гласува и допълнителни 2.7 млн. лв. за създаването на дирекция към министерството на икономика.

Банковата гаранция при регистрацията на търговските обекти, работещи с нефтопродукти първоначално беше определена на 200 хил. лв. по-късно бе намалена на 20 хил. лв., а с последното гласуване днес отпадна напълно.

„В малките населени места има обекти, за които тези 200 хил. лв. бяха много. В момента няма никаква административна и финансова тежест. Регистрацията ще бъде безплатна“, коментира председателят на парламентарната комисия за борба с контрабандата Емил Димитров.

По негови данни в момента 400 000 обекта вече са се регистрирали.

„Проблем остава за едни 200-400 обекта, които не са нито земеделски, нито вътрешни /за добивно предприятие или строителна компания/, които до този момент не са решили да се регистрират. Те ще имат проблем, защото никога през живата си не са били регистрирани, а сега има дълга процедура“, уточни народният представител от ВМРО.

С приетия днес закон отпада и изискването за капитал от 1 млн. лв. и гаранция от половин милион за търговците на пропан-бутан.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати