Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Търновската конституция връща червените с изтръскани джобове в парламента

Политика

Търновската конституция връща червените с изтръскани джобове в парламента

Търновската конституция връща червените с изтръскани джобове в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите предпочетоха Старопрестолния град, за да се завърнат в Народното събрание. Червените депутати вече даже си резервирали нощувките за тържествената сесия, посветена на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, научи Канал 3

Очаква се решението за кратковременното завръщане да бъде взето на пленума на партията на 14 април, два дни преди тържественото пленарно заседание. Според депутати от левицата те ще прекъснат бойкота си само за това заседание на НС, на което речи трябва да държат всички лидери на ПГ, а най-младите депутати от всяка група да направят видеообръщение. 

Не се знае обаче дали пленумът няма да натисне за окончателното завръщане на социалистите, защото по информация от „Позитано“ 20 с такова решение са излезли редица общински конференции в страната.

Сред тях са конференциите на социалистите в Ямбол, Айтос, Стамболийски и много други. Призивите към ръководството на БСП са червените депутати да се връщат вече в НС, защото са избрани да бъдат народни представители. Според запознати обаче Нинова ще удържи на натиска да не позволи завръщане в пленарната зала преди изборите, въпреки че недоволството в партията главоломно е нараснало, наред с обвиненията, че нанася щети на БСП. На този фон от АБВ потривали ръце, че удрят БСП с коалиция „Коалиция за България“ и даже пресметнали, че ще им дръпнат 2% от заблудени избиратели.

Напрежението било сериозно повишено, след като народните представители от БСП взели чисто само по 100, 190 до 300 лв. за миналия месец, въпреки че обичайните суми след удръжките от 2/3 по Правилника на НС варират между 500 и 800 лв. Причината да останат съвсем с празни портмонета била, че на онези, които живеят във ведомствени жилища на Народното събрание, автоматично им удържали голяма част от сумата за режийни по апартамента и така сумата намалявала до под минималната заплата.

Следвало и „изтръскване“ на джобовете от „Позитано“ 20, откъдето се обаждали да събират по 10% членски внос. Питат те „ти колко взе тоя месец?“, а след като кажеш - „300 лв.“, олекваш с още 30 лв.“, разказа социалист. 

Друг от левицата пък се ожали, че е взел чисто 150 лв., след удръжка на парите за ток, вода и парно, а после от соццентралата му взели и още 15 лв. членски внос. Недоволството ставало неудържимо, а за да бъде овладяно, депутатите взели последния път допълнително по няколкостотин лева от представителните пари за парламентарната група. За този месец още не знаят с какви финанси ще разполагат и чакат с трепет дните от 10 до 15 април, когато ще разберат колко още са обеднели.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети