Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тържествено откриха 7-та сесия на 44-то Народно събрание

Политика

Тържествено откриха 7-та сесия на 44-то Народно събрание

Тържествено откриха 7-та сесия на 44-то Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

Цвета Караянчева: Приехме 260 закона, 379 решения и 2 декларации. Да си пожелаем успешна работа!

Народните представители откриха тържествено 7-мата сесия на 44-то Народно събрание. Председателят на парламента Цвета Караянчева подчерта, че депутатите са приели до момента 260 закона, 379 решения и 2 декларации и са преполовили работата на 44-то НС.

„Нека и занапред да се ръководим от обществения интерес, защото всеки един с поведението си тук, със законодателните си предложения и работата си тук дава облик на народния представител у нас. Да си пожелаем успешна работа“, обърна се към колегите си председателят на парламента Цвета Караянчева.

В декларация по повод откриването на 7-та сесия на парламента д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ посочи, че отвъд предизборните кампании народните представители от ГЕРБ ще осигурят работата на правителството.

„В началото на тази сесия искам да препотвърдя ангажимента ни към правителството. Обезпокоени сме от отсъствието на най-голямата опозиционна сила, не защото работата на парламента е блокирана, а защото парламентарният диалог е подменен със самоцелно противопоставяне. Нашето управление е легитимирано от 1.5 млн. българи, които са гласували за нас на последните избори. Ще продължим да изпълняваме управленската програма, която приехме с коалиционните си партньори от „Обединени патриоти“. Потвърждаваме ангажимента си за по-голям ръст на доходите, да не увеличаваме данъци и да продължим борбата си със сивата икономика. Ще работим за присъединяването ни към валутния механизъм ERM 2. Ще продължим реформата в съдебната система, защото позицията ни е, че в България не трябва да има недосегаеми магистрати. За нас инвестицията в отбраната е потвърждаване на ангажиментите ни за членството в НАТО. Ние сме длъжни да намираме единство по тези теми и да разбираме гласа на обществото, за да се противопоставим на опитите на олигархически кръгове да хвърлят държавата в хаос. Цената за подобни авантюри ще бъде платена от всички честни български граждани“, предупреди Дариткова.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки призова обезверените български граждани, когато викат неволята и тя не идва, да се обръщат към партия „Воля“.

„Ние от „Воля“ потвърждаваме ангажимента си към българския народ да разобличаваме корупцията и недъзите, и да принуждаваме управляващото мнозинство да си изпълнява предизборните обещания“, обеща от трибуната на парламента Веселин Марешки.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, откриване

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати