Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на някой сценарист

Политика

Татяна Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на някой сценарист

Татяна Дончева: Ива Митева да не се държи като болонка на някой сценарист - Tribune.bg
Снимка:

„Авторът на решението на НС по повод оставката на Пламен Николов е председателят на парламента“, припомни на колегите си Татяна Дончева от ИБГНИ. Тя разкри, че днес Ива Митева е отказала да подпише внасянето на решението и я призова „да не се държи като булонка на някой сценарист“.

„Ние не сме деца в детска градина. Не знам какво искат да покажат тези хора и на кого. Ако целта е да направим държавата „на дреб“ и всички институции да са делегитимирани, това е пътят, защото няма друго обяснение на подобни действия“, коментира Татяна Дончева.

„Налице е проблем в конституционна процедура и той беше създаден от ИТН. Защото в главите на тези хора има само сценарии. Но държавата не е сценарии и знаци, а процедури и правни последици“,  обясни Дончева

„Ние, населяващите тази зала, независимо към кого сме причислявани - към статуквото или към промяната, трябва с действията си днес да направим така, че да дадем ясен знак, че конституционната процедура, започната и движена от ИТН, е финализирана по начин, който позволява даване на следващ мандат и същевременно ограничава възможностите за оспорване на актове, мандати, процедури, които следват оттук нататък“, обясни Дончева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети