Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Корнелия Нинова не е човек за преговори, а за клюки

Политика

Татяна Дончева: Корнелия Нинова не е човек за преговори, а за клюки

Снимка:

Никога не съм била близо до споразумение с БСП

Никога споразумението с БСП не е било ясно и не сме близо до него. Не знам защо беше нужно в телевизиите да се обяснява обратното. На „Движение 21“ не беше предложено място в коалицията. С Корнелия Нинова се разбрахме да излезем и да коментираме, ако бяхме подписали коалиционен договор. Нашето условие беше да сме част от коалиционния състав, но Корнелия Нинова я затвори в стария ѝ състав“, заяви Татяна Дончева пред БНР.

„Ние искахме да влезем коалиция и името ни да бъде включено. Нямам нищо против да присъстват имената и на другите партии. Това, което Корнелия Нинова казва, че съм поискала, е вярно. Не може тя да решава кои места са избираеми. Тя има проблеми с вътрешната си опозиция и с имиджа си. Ние нямаме право на субсидия според предложението на БСП. Т.е., тези пари ще зависят от Корнелия Нинова. Тя не е човек за преговори, а за клюки. Нека да видим кой човек ще води с нея преговори оттук нататък, след като показа какви са ѝ условията“, каза още лидерката на „Движение 21“.

„Г-н Хаджигенов не е чел споразумението на коалицията „Изправи се, мутри, вън“. Той не е съпредседател и може да се идентифицира с тази коалиция, защото не е подписвал споразумението. Това е последният път обаче, в който тя се явява с това име. Социолозите прецениха, че на тези избори не е хубаво да се  махне „мутри, вън“, но на следващите избори коалицията ще се казва само „Изправи се“, каза още Татяна Дончева.

Тя съобщи, че представители на партията, които най-вероятно са подслушвани, ще подадат молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС.

„В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат“, каза тя.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още