Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Нинова няма да подаде оставка дори резултатът да е -4

Политика

Татяна Дончева: Нинова няма да подаде оставка дори резултатът да е -4

Татяна Дончева: Нинова няма да подаде оставка дори резултатът да е -4 - Tribune.bg
Снимка:

„Гласуват, без да мислят какво се получава и после искат да имат политици, които да комбинират. То, това не е свободно съчинение. За разлика от бизнеса и заклинанията „Аз с теб никога няма да търгувам”, в политиката имат по-друго значение”, каза пред Нова телевизия лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Според нея тези избори са били най-папагалските: „Всичко беше едни опорни точки. Вземаме 10 ученика, раздаваме 5-те изречения и те повтарят, както правят полиците”, добави тя.

„Случващото се е дежа вю. Ситуацията се повтаря за пореден път. Сега е четвърти - трите миналата година и сега, дава възможност да се прецени струва ли си на малки политически субекти да продължават да се въртят на виенското колело и всеки път да произвеждат парламент, който за никъде не може да хванеш”.

Според Дончева проблемът е не само, че са малки партии, а че лидерите са малки.

„Няма нужда да се напъваме за редовно правителство, трябва ни такова, което да взима адекватни решения в този момент. Великите сили гледат такива риби - цаци като нас”, смята още тя. 

Освен това няма и разлика в правомощията на служебно и редовно правителство - обърна се Дончева към Кирил Петков и Асен Василев – „Да бъдат така добри да прочетат Конституцията, освен като става дума за тяхното гражданство”.

Дончева коментира и тежката ситуация в БСП със слабия резултат на партията на последния вот:

„Нинова няма да подаде оставка дори резултатът да е -4. БСП е унищожена като човешки потенциал. Трябва да има нова лявоцентристка партия до следващите избори, която да използва следващата година потенциалните парламентарни местни избори. Кой ще комбинира икономически екип и да даде хоризонт на страната е най-важното”, подчерта лидера на „Движение 21”

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати