Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: ПП ги чака това, което се случи с ИТН

Политика

Татяна Дончева: ПП ги чака това, което се случи с ИТН

Татяна Дончева: ПП ги чака това, което се случи с ИТН - Tribune.bg
Снимка:

"Хората търсят в политиката нещо ново, както си търсят нова любовница - само и само да е нова", каза тя

"47-ото Народно събрание показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност". Тази оценка даде пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" и бивш депутат.

Според нея до това се е стигнало, защото "българският гражданин в желанието си да отрече всичко, което е виждал до момента и да го обвини за всичките си проблеми, търси нещо ново":

"Разбирано наистина по съдържание така - като нещо ново. Това е както хората си търсят нови любовници, само и само да са нови, без значение на какви изисквания за външен вид и качества отговарят. В такива случаи разочарованията са неизбежни".

Дончева изказа хипотеза, че ПП ги чака това, което се случи с ИТН от появата им в политиката досега:

"За да наваксаш много бързо това, което не можеш, не знаеш и нямаш, трябва първо да си обхванат от убеждението, че си талантлив човек, но трябва много да наваксаш, а това става с цената на много труд и усилия. Не виждам в ПП разбиране, че трябва да наваксват много, напротив - там има убеждение, че светът започва от тях и всякакви хора от преди тях само им навяват безрадостни мисли и е по-добре да се отстранят, за да не им пречат".

По думите на Татяна Дончева точно в изтеклия в медиите запис от заседанието на ПГ на ДБ не се вижда никакво основание ИТН да напусне преговорите за съставяне на ново правителство:

"Основания има в разправиите с МРРБ, защото решаването на въпросите за заплащането на пътищарите и за отделянето на необходимите пари за общините и за начина, по който това трябва да се разпределя, ми се струва, че в аргументите на ИТН има сериозно основание. ... Между редовете на записа може да се разбере, че ДБ нямат грам доверие в ИТН. ... Достойнство в политиката е да отчиташ всички негативни обстоятелства, които могат да се случат, а не да си непрекъснато изненадан".

"Може да се настоява за кандидатура, за която първата партия в коалицията държи тя да бъде шеф на тази институция, но когато става дума за тежки спорове по едно управление, което трябва да продължи или не, прекаленото вкопчване в персоналните назначения обикновено приключва преговорите", коментира Дончева във връзка с настояването на ПП Бойко Рашков да оглави променената КПКОНПИ.

Според лидерката на "Движение 21" кабинетът на Кирил Петков е оставил "няколко много остри въпроса, които само ще се изострят" и трябва да намерят решение: "Цените, горивата, отношенията с източниците на газ, цените на тока. Тези въпроси трябва да бъдат решавани доста експертно".

Тя призовава президентът Румен Радев сериозно да помисли кои ще са министрите в тези ресори.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати