Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева съветва: Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката

Политика

Татяна Дончева съветва: Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката

Татяна Дончева съветва: Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката - Tribune.bg
Снимка:

„Бойко Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката“, това коментира пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Според САЩ държали лидерът на ГЕРБ с „Магнитски“ и той затова се съгласявал на подкрепа за ПП-ДБ.   

Татяна Дончева коментира и изминалите местни избори и представянето на „Левицата!“: „Нямаме причина да сме недоволни от резултатите. В тези избори „Левицата!“ можа да стъпи във всички области със съветници, кметове на общини и кметове на населени места. Като първо участие на местните избори „Левицата!“ се представи много прилично".

Тя отбеляза успеха на коалицията на местата, където е направен сериозен опит левите формации да играят обединени. По думите ѝ това носи успех, стига хората от всички формации да вярват, че това е рецептата и че трябва да си подадат ръка. Дончева подчерта обаче, че на национално ниво това не е възможно.

Според нея трябва да има и аргументи и говорене, предназначено за "ухото на трудовия човек": „Автентичното ляво говорене и автентичното поставяне на проблемите на трудовия човек във фокуса на политиката и съответно разработване на програми и законодателни решения, които да обслужат този интерес, смятам, че също ще бъде друго задължително условие, за да сме в правилната посока“. Дончева смята, че именно това е бил съществен елемент в резултата на Ваня Григорова в битката за София. Според нея друго съществено условие е била конкуренцията и кампанията на другите кандидати. За нея градската десница е „приключила като ценности и цели, които прокламира от 30 години“.

„Васил Терзиев не може нищо от политиката. Той няма елементарна харизма и ни най-малко талант. Тези хора, които го сложиха, ще го консумират, доколкото могат. /…/ Много скоро в Столичната община ще лъсне „умението“ на ПП-ДБ, каквото виждаме и в централната власт. Искрено съчувствам на истинските десни хора, които обясняваха, че с отвращение гласували. Вие с отвращение или не хвърлихте ценностите си в канала. Смятам, че това обрече ДБ и ДСБ на политическо приключване“.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети