Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева: Списъкът „Магнитски“ е предизборен фойерверк

Политика

Татяна Дончева: Списъкът „Магнитски“ е предизборен фойерверк

Татяна Дончева: Списъкът Магнитски е предизборен фойерверк - Tribune.bg
Снимка:

Няма буря „Магнитски“, това е един предизборен фойерверк, продиктуван от желанието на САЩ да парират руското влияние у нас. Не случайно по-големият процент от хората в списъка касае енергетиката. Аз подлагам на съмнение добрите намерения на САЩ да бъде подпомогната борбата с корупцията в България. Това заяви един от коалиционните партньори на новата коалиция „Левицата“ Татяна Дончева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Темата с корупцията и съдебната реформа е важна за българските граждани. Това, което се предлага в Плана за възстановяване и устойчивост няма да свърши никаква работа. Това Гълъб Донев и Христо Иванов не го разбират“, изтъкна тя.

„Всички, които могат да ни спрат по пътя за Шенген, използват темата с корупцията. Без конституционна промяна не е възможно да постигнем такава драстична промяна. Темата за контрол на главния прокурор е безсмислена. Не можем да контролираме един държавен чиновник. Трябва да се възпират действия, които нарушават закона. Контролът върху главния прокурор зависи от структури, които го избират. Това го прави безконтролен“, изтъкна Дончева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети