Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончева за Слави: Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката

Политика

Дончева за Слави: Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката

Снимка:

Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, призна политикът

„Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката... Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости, не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация.“, така коментира пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева проектокабинетът на Слави Трифонов.

„В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура...“, . Тя разкри и как лидерът на ИТН е договорил кабинета, който днес предлага.

„Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично“, призна Татяна Дончева и попита риторично дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция.

„Дали това някъде е прието, това го оставям настрани. Но това е предварително блокирано“, категорично заяви лидерът на „Движение 21“. Според нея е важен въпросът да се направи правителство и да има ясен мандат.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още