Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Татяна Дончева за Явор Божанков: Това момче е конюнктура, оперетна изява

Политика

Татяна Дончева за Явор Божанков: Това момче е конюнктура, оперетна изява

Татяна Дончева за Явор Божанков: Това момче е конюнктура, оперетна изява - Tribune.bg
Снимка:

„Това момче няма възгледи. Това момче е конюнктура от началото до края. Общо взето оперетна изява”. Така  Татяна Дончева от „Левицата” обясни пред Нова телевизия защо Явор Божаков не може да бъде част от тяхната формация.

Според нея той е отишъл в ПП, заради възгледите си, защото смятал, че са перспективни.

По отношение на Крум Зарков, Татяна Дончева изкоментира: „В политиката човек трябва да има смелост. Няма водач иначе си част от придружаващата група”.

Дончева обясни, че няма как да се разслои БСП и „Левицата” и да не минат 4 % бариера. „Хората не членуват в партии насила. Не ходят на партийни активности, защото така трябва. Заради кариера и просперитет. Защото смятат, че там има съмишленици. Може ли така да се зачеркват делегати. Това не съм го виждала 30 години. Има хора, които смятат, че трябва да изтърпят. Ние не насилване тези хора”, каза Дончева.  

„БСП не е лява партия, защото не представлява интересите и политическите възгледи на левите хора в България. Преди Корнелия Нинова имаше други проблеми, но с нея е сложено на карта какво представлява БСП. Левите хора не са 7-8%, щом БСП има толкова нисък резултат, значи останалите са непредставени. Според историческите условия трябва да се съхранят левите идеи, да се запазя и пропагандират по адекватен начин. В момента се провеждат псевдоконгреси, които потискат достойнството”, смята тя.

По темата с ареста на Велико Желев тя заяви, че нещо неточно е направил на някой, с когото е бил комбина.

„В една кампания се снимах на неговата суперкъща край морето. Правихме клипчета. Познавам къщата му, а него съм го виждала веднъж. Не съм влизала, снимах се само на нейния фон. Супер е- модерна, на морския бряг”, призна Дончева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети