Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тази седмица правителството се събира да заседава в четвъртък

Политика

Тази седмица правителството се събира да заседава в четвъртък

Тази седмица правителството се събира да заседава в четвъртък - Tribune.bg
Снимка:

Това се налага заради визитата на премиера в Египет

Правителството ще проведе редовното си заседание. Традиционно то се провежда в сряда, но заради посещението на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов в Египет в сряда, бе отложено с ден.

В дневния ред на заседанието са включени общо 25 точки, които министрите ще обсъдят и гласуват.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е внесъл предложение за създаване на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Бургас.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е внесла предложение за решения, свързани с концесията за добив на подземни богатства в землищата в две села на Ямболска област.

Министрите ще разгледат и няколко предложения за разпореждане с различни държавни имоти и такива с отпаднала необходимост.

Премиерът и военният министър бяха в Египет в сряда, за да участват в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.

Базата „Бернис“ е стратегически пункт в осигуряването на южния фланг на страната. „Бернис“ е една от трите нови военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване Египет обяви през 2017 г.

Заедно с други военноморски бази в страната се дава възможност военното ръководство на Египет да създаде за първи път два военноморски флота: единият в Средиземноморския регион, а вторият – в Червено море, което представлява качествено ново развитие на египетските въоръжени сили.

По време на посещението си в Египет премиерът Бойко Борисов проведе и среща с президента Абдел Фаттах Ас-Сиси.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети