Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Техническа грешка оставила без фейсбук кандидати на ДБ след изборите

Политика

Техническа грешка оставила без фейсбук кандидати на ДБ след изборите

Снимка:

Алгоритмите на социалната мрежа Фейсбук спряха страниците на кандидат-депутати на „Демократична България“. Профилите им са били автоматично изтрити дни след провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Фейсбук страниците на част от имената в листата на "Демократична България" са били автоматично изтрити след вота. Това разказва един от засегнатите, Божидар Божанов, в пост, публикуван на 21 юли в онлайн платформата Medium. Според материала, озаглавен "Facebook взе парите ни за предизборни реклами, това не е първата техническа грешка на фейсбук, подобно нещо се е случило и след изборите на 04 април, пише „Капитал“.

По време на предизборните кампании коалицията на „Демократична България“ беше вложила най-много средства в реклама във виртуалното пространство и по-специално фейсбук. Нямаше кандидат на ДБ, който да не излизаше в мрежата. Някои от по-зорките ползватели на социалната мрежа дори засякоха грешки, една от тях беше, че в агитацията България беше написана с малка буква.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още