Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Техническа грешка оставила без фейсбук кандидати на ДБ след изборите

Политика

Техническа грешка оставила без фейсбук кандидати на ДБ след изборите

Техническа грешка оставила без фейсбук кандидати на ДБ след изборите - Tribune.bg
Снимка:

Алгоритмите на социалната мрежа Фейсбук спряха страниците на кандидат-депутати на „Демократична България“. Профилите им са били автоматично изтрити дни след провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Фейсбук страниците на част от имената в листата на "Демократична България" са били автоматично изтрити след вота. Това разказва един от засегнатите, Божидар Божанов, в пост, публикуван на 21 юли в онлайн платформата Medium. Според материала, озаглавен "Facebook взе парите ни за предизборни реклами, това не е първата техническа грешка на фейсбук, подобно нещо се е случило и след изборите на 04 април, пише „Капитал“.

По време на предизборните кампании коалицията на „Демократична България“ беше вложила най-много средства в реклама във виртуалното пространство и по-специално фейсбук. Нямаше кандидат на ДБ, който да не излизаше в мрежата. Някои от по-зорките ползватели на социалната мрежа дори засякоха грешки, една от тях беше, че в агитацията България беше написана с малка буква.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети