Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Телъс“ към ДБ, ПП и техни приближени: Спрете да тормозите хората ни!

Политика

„Телъс“ към ДБ, ПП и техни приближени: Спрете да тормозите хората ни!

Телъс към ДБ, ПП и техни приближени: Спрете да тормозите хората ни! - Tribune.bg
Снимка:

„Хората ни бяха подложени на заплахи и тормоз. Спрете тормоза над служителите ни“. Този призив отправиха пред парламентарната комисия по електронно управление представителите на канадската фирма „Телъс“, която модерира съдържанието на фейсбук на български език, съобщава "24 часа".

Специално за изслушването в парламента от Канада пристигнаха Мерилин Тифинг и Мишел Белек. Заседанието на комисията обаче се провали без от „Телъс“ да отговорят на повече от два въпроса. Причината бе, че комисията бе свикана в почивка на проточилото се заседание на НС и трябваше да прекъсне след възобновяването му.

Повод за изслушването станаха спорни практики при модерацията на постове във Фейсбук. Според част от българските неправителствени организации и партии като ДБ и „Продължаваме промяната“ модераторите, които са служители на „Телъс“ трият антируски постове и подкрепят агресията на Владимир Путин в Украйна.

От сайта „Бърд“, който се обявява като медия за разследваща журналистика, пък публикуваха лицата на служители на „Телъс“ с призиви да бъдат тормозени, ако откажат да дават вътрешна информация от компанията.

„Правилата за модерация се определят от платформата, а не от „Телъс“, разясни все пак Тифинг пред депутатите.

До народните представители бе изпратено и становище на „Мета“ - компанията на Марк Зукъбърг, която е собственик на Фейсбук и инстаграм.  


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДБ, ПП
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети