Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Телевизията на БСП търси кадри зад Океана, удря на камък

Политика

Телевизията на БСП търси кадри зад Океана, удря на камък

Телевизията на БСП търси кадри зад Океана, удря на камък - Tribune.bg
Снимка:

Идеологически различия - причина за отказите на младите журналисти

Телевизията на БСП, която се очаква да тръгне към края на годината, търси журналисти и на други континенти. Това разказаха източници на Tribune.bg от САЩ. Оказва се, че амбициите на червената телевизия стигнали чак до журналисти там.

Желанието да намерят млад човек, който да предава важните събития, обаче ударило на камък. Червените получили вече няколко отказа. Причината - идеологически различия.

Лидерът на партията Корнелия Нинова промотира новата телевизия като „не чисто партийна“. Притесненията на отказалите български журналисти е, че това няма да е така. „Ще има за цел да отговори на нуждата от свобода за изразяване на мнения, от обективна и достоверна информация“, очевидно не било прието за чиста монета от работещите новинари зад Океана.

Финансовата страна на офертата не е ясна, защото дори не било стигано до обсъждане на заплащането на труда на журналистите.

"Доказваме, че със средствата в размер на 2 млн. лв. можем да направим телевизия. Стартираме с този бюджет, ако се разширяваме, ще потърсим и възможността за допълните пари от партийната субсидия", коментира преди време Нинова.

Кадрите от САЩ били търсени от името на журналиста, бивш депутат от Патриотичния фронт - Велизар Енчев, който ще води публицистично предаване в телевизията, разказаха източниците на Tribune.bg.

Любомир Коларов е избран за управител на новата телевизия. Той е бил главен редактор в БНТ. Бивш съпруг е на Ирина Бокова. Бил е и член на Висшия партиен съвет на БСП по времето на Жан Виденов. Депутат е в 37-то Народно събрание (1995-1997) от листата на БСП.

През февруари 2011 година Комисията по досиетата обяви името на Любомир Коларов. Той бил секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС с псевдоним "Павел". Вербуван е през 1982 година, няма данни кога е снет от действащ оперативен отчет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Мария Само не разбирам кое е лошото, че една телевизия търси кадри! И коя е новината?
19.12.2018 09:24 / Отговор
ГЕРБЕР ЧЕ НЕ И "ВРЪЗВАТ":-)
19.12.2018 20:26

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети