Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: „Дънди Прешъс“ се отказва от договор за проучване в площ „Свети Никола“

Политика

Теменужка Петкова: „Дънди Прешъс“ се отказва от договор за проучване в площ „Свети Никола“

Теменужка Петкова: Дънди Прешъс се отказва от договор за проучване в площ Свети Никола - Tribune.bg
Снимка:

Потенциалният концесионер е оттеглил своето предложение

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД заяви, че се отказва от подписване на договор за търсене и проучване в площ „Свети Никола“, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на депутата от БСП Георги Гьоков. За социалиста експлоатирането на подземните ни богатства от чужди компании е заплаха за националната сигурност на страната. Така Гьоков коментира проекта на дъщерното дружество на международната минна компания „Дънди Прешъс Металс“ и се усъмни дали ресорното министерство осъществява ефективен контрол върху изпълнението и концесионните договори.

„Всяко едно разрешение особено върху такива големи площи, няма как да не предизвика сериозна реакция и отпор от страна на местното население и на екоорганизациите“, убеден е червеният депутат.

Министър Петкова го увери, че разрешението за проучване е предоставено след провеждане на нормативно-определените съгласувателни процедури по реда на чл. 26, ал. 1 от Закона за подземните богатства с компетентните министри за опазване на националната сигурност и отбраната на страната за защитени със закон територии, обекти и културни ценности, както и по реда на чл. 32 от Устройствения правилник на МС и неговата администрация.

С оглед нарастващото обществено недоволство, обаче, титулярът „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е информирал енергийното министерство, че се отказва от подписване на договор за търсене и проучване, и е дал съгласие за оттегляне на разрешение номер 524 от 13 декември 2019 г., допълни министър Петкова.

„Към настоящия момент потенциалният концесионер е оттеглил своето предложение. Въпросното разрешение е оттеглено. Към настоящия момент всички тези въпроси, които вие поставихте, на практика не стоят“, категорична е Теменужка Петкова.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети отказ, договор

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ ДОРИ 1 ЛИТЪР НАФТА ДА СЕ РАЗХОДВА ЗА ДОБИВ НА ЗЛАТО, КОЕТО СЛУЖИ ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ РАЗКРАСЯВАТ МАЙМУНИТЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
03.07.2020 21:39 / Отговор
Елемаг Златото служи за доста други неща, освен за разкрасяване на "маймуните" - ама унтерменш като теб няма как да ги знае тези неща, защото е затънал във левичарския фекален майнд-булшит до уши!
03.07.2020 23:01

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети