Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Теменужка Петкова: Не разбирам какво кара ДБ да правят заклинания, че няма да управляват с нас

Политика

Теменужка Петкова: Не разбирам какво кара ДБ да правят заклинания, че няма да управляват с нас

Теменужка Петкова: Не разбирам какво кара ДБ да правят заклинания, че няма да управляват с нас - Tribune.bg
Кадър/ Нова

По думите ѝ промените в Изборния кодекс са причинили странна истерия в ПП

Ще направим всичко възможно България да има редовно правителство. Няма нищо по-логично от това да търсим партньорство с ДБ, ние имаме много допирни точки, евроатлантически ценности и сме част от ЕНП. Не мога да разбера какво ги кара да правят заклинания, че няма да управляват с нас. Това заяви за Нова нюз бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Тя бе лаконична, че в понеделник ще стане ясно кой ще бъде кандидат за премиер и не пожела да разкрие нищо по въпроса.

„За седемте месеца управление на ПП няма политически субект, който да не си направи извод що за ценности изповядват. С ДБ имат различия по много важни теми”, отбеляза тя.

По думите ѝ промените в Изборния кодекс са причинили странна истерия в ПП.

„Изглежда изключително притеснително и подозрително, че ПП изпаднаха в истерия, когато дадохме избор на гражданите как да гласуват. В Германия гласуването е само на хартия. Манипулация е да ни наричат коалиция на кражбата, аз бих могла да кажа същото за техния стремеж към само машинно гласуване. Няма проблем, че машината няма да вади протокол от гласуването. Който има резерви, да провери резултатите от паметта на флашката”, призова Петкова.

Според нея Законът за публичните финанси дава правомощия на МС да организира Закона за бюджета.

„Служебното правителство се въздържа да внесе бюджет, защото няма да може да го изпълни. Водим публични и прозрачни разговори, пред всички. Българските граждани казаха, че нито една партия не може да управлява сама, затова политиците трябва да търсим решение, за да намерим най-добрата формула за управление. Повече от всякога България има нужда от стабилно управление. Предстоят много предизвикателства и трудни моменти”, посочи тя.

Относно членството в Шенген Петкова обясни, че това е обща цел, за която всички политици трябва да се борят заедно. По темата с изнасянето на руски петрол тя подчерта, че трябва да се следва европейската политика.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети